Sitemiz ve sosyal medya kanallarımızda en çok aldığımız yorumlardan birisi “Girişimcilik güzel, fikrim de var ama para nerede?” şeklinde serzenişler şeklinde oluyor.
Kendim de bir girişimci olduğumdan, paranın bir işi kurarken ne kadar önemli olduğunu yakından biliyorum açıkçası. Öte yandan, hem kendi girişimcilik tecrübem, hem danışmanlık verdiğim ya da eğittiğim girişimcilerden dinlediklerim, hem de başarılı girişimcilik hikayeleri ile ilgili okuduklarım “param yok ki!” diye sızlanıp bir türlü ilk adımı atamayan takipçilerimizin pek de haklı olmadıklarını gösteriyor.
Yeni bir iş kurarken güçlü ve geliştirilmeye açık bir fikrinizin olması, fikrinizi hayata geçirmek konusunda size yardımcı olacak ilişkiler ağınızın gücü, sosyal medya gibi platformlardaki güçlü varlığınız sayesinde potansiyel müşterilere çabuk ulaşma yeteneğiniz ve tabii ki kendi teknik bilgi seviyeniz gibi faktörler aslında her zaman paradan daha önemli kaynaklar.
Bu tür kaynaklara sistematik bir çalışma ile ulaşmak pekala mümkün ve tabii ki para bulmaktan daha kolay.
Ama yeni bir iş kurarken paradan daha da önemli…
View original post 389 kelime daha